Vinkel (artikler)

Vinkel er et udtryk man bruger nå man skriver artikler. Inden Journalisten skriver sin artikel vælger journalisten en vinkel at skrive ud fra.

Eksempel 1

Journalisten vil skrive en artikel om en trafikulykke.
 
Vinkel a: Journalisten vælger at skrive udfra offerets vinkel. Hvad skete der? Hvordan var oplevelsen af at være med i en ulykke? Hvordan har offerets familie været påvirket af ulykken? Hvilke konsekvenser har ulykken haft?
 
Vinkel b: Trafikulykken kan også vinkles ud fra et samfundsperspektiv. Hvorfor sker der stadig så mange ulykker? Er der for mange biler ude i trafikken? Hvad kan samfundet gøre for at undgå at der sker så mange trafikuheld? Evt. interview med en politiker.
 

Eksempel 2

Journalisten skriver en artikel om unges brug af mobiltelefon.
  • Vinkel a: Artiklen kan se det fra de unges vinkel. Hvorfor bruger de telefonen så meget? Hvad er fordelene? Kan man være afhængig af telefonen osv.
  • Vinkel b: Artiklen kan se det fra en skoles vinkel. Hvordan undgår man, at telefonen forstyrrer i undervisningen? Kan man tage telefonen med i timerne og bruge den som et redskab? Er det et problem for fællesskabet i skolen? osv.
Al materiale på indidansk.dk må downloades, printes og kopieres til undervisningsbrug med aftale med Copydan Tekst & Node